Succes……..succes……wat is dat?

Veel geld verdienen?

Financieel onafhankelijk zijn?

Zodat als ik ouder ben, ik genoeg geld heb om niet te hoeven werken of als er wat naars gebeurt dat ik dit financieel op kan vangen?

Zodat ik dure doorlopende verzekeringen af kan sluiten?

Succes……..succes……wat is dat?

Niet ziek zijn?

En wat voor gadgets hebben de buren?

En ik als ik ze nou eens kan overtreffen? Met mijn nieuwe auto?

Met mijn hippe woonkamerinterieur. Consumptie…consumptie…ja, .ik doe er ook aan mee!

Hey waarom is het gras daadwerkelijker groener bij de buren?

Succes……..succes……wat is dat?

Een afgetraind lijf….kijk mij, kijk mij, zie je dat? Kun jij dat?

Wat maakt me gelukkig? Wanneer ben ik gelukkig?

Nu? Ja nu wel, maar vorige week even niet toen ik weer in staat was om een gat in de muur te rammen; omdat ik zeer weinig geduld heb…omdat de software op mijn computer weer te traag ging voor wat mijn grijze massa bedacht had?

Succes, succes….we moeten allemaal zeer succesvol zijn. Dromen en nog eens dromen. Enkele onder ons weten ze te verzilveren, maar voor de meesten draait het op niks uit. We willen succes zien, we willen iemand succes zien behalen…we willen ze op handen dragen….we houden van underdogs….van sommigen willen we dat ze geen succes behalen….we willen ze haten. Het is een kwestie van gunnen….zo is het en zo zal het altijd blijven.

Marketing…markt-getting….whatever….marketing, marketing….na de tweede wereldoorlog….de brandstof voor de Westerse maatschappij. Check mijn pagina van www.pta-program.nl  bijvoorbeeld…..basic marketing volgens het boekje….doet het wat? Ik vind zelf dat het nog veeeel beter kan….misschien moet ik naast de echte resultaten gewoon fake resultaten er op zetten? Of fake testimonials…..net zoals Tell Sell?

Immers, zoals zo veel “succesvolle” mensen altijd al zeiden: “If no one knows the product, no one buys the product!” Hoe dan ook, als ik wil dat meer cliënten met ons aan de slag gaan, moet ik er meer tijd en effort in stoppen…dus daar gaan we dan maar weer!

Wat een gelul! Inderdaad! Waar het gaat het in dit blog nou om? Wat is mijn punt?

LAAT JE NIET GEK MAKEN!

Ik reflecteer regelmatig. Dat heb ik nodig om in balans te blijven. Om mezelf niet gek te laten maken door alles wat deze exponentieel versnellende informatiemaatschappij met zich mee brengt. Onzin hier, bull-shit daar….net als in dit blog! Innovatief is alweer achterhaald voordat je met je ogen hebt geknipperd. We willen allemaal een eigen identiteit, maar de eenheidsworst regeert…met z’n allen hetzelfde kapsel….dezelfde broek….dezelfde baard…..BAH!

Ik heb overigens makkelijk lullen. In de afgelopen vijf jaar is er zeer weinig narigheid in mijn leven en dat van mijn gezin…..Wat als ons iets naars overkomt? Ik heb geen idee!! Ik was net bezig om de kattenbak schoon te maken…vieze troep eruit…paar velletjes oude krant er in en mijn oog viel op een grote foto: “het grote leed van Ebola”….even werd ik geraakt door de uitdrukking op de gezichten. De verslagenheid en het lijden…van die twee mensen. Die twee zijn nu ongetwijfeld alweer een paar maanden dood. Dat soort shit gebeurt op grote schaal…overal in deze wereld…ik kijk nog even naar die uitdrukkingen op die gezichten….en ik voel hem….maar dan gooi ik het kattengrind erover heen en denk ik weer na over mijn eigen doelen, mijn eigen gezin. Ik ben een egoïst, ik wil het beste voor mijn gezin, ik wil dat we overleven.

Maar ja….wat is nou succes??? Hoe meer ik er over nadenk…hoe meer ik besef dat ik er geen antwoord voor heb. Ik stel een paar doelen en streef ze na. Daar beleef ik plezier aan….in het Latijn: Homo Ludens…betekent…de mens speelt! Een mens raakt snel verveeld…dat komt door onze verzadigingsmechanismen…we willen beleving. Hard werken, innovatie, creatie, gezin, onvoorwaardelijke liefde daar haal ik mijn plezier uit. Ondertussen concentreer ik me met man en macht om me niet gek te laten maken door alle bull shit.

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik stel het erg op prijs als je jouw mening en ervaringen met betrekking tot het blogonderwerp wilt delen. Reageer direct op dit blog op de website of via mijn andere social media kanalen. Uiteraard stel ik het erg op prijs wanneer je mij via de social media volgt. Tot de volgende keer!
    

Met vriendelijke groet,

Robert Schoot, CSCS

NSCA-Certified Strength and Conditioning Specialist, Fitness Trainer en Lifestyle Coach