Iedereen heeft wel momenten waarop hij van een bepaalde routine, gericht op gezonder leven, begint af te dwalen. De reden dat dit gebeurt, heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met een gebrek aan structuur. Vaak is het volgen van een aantal belangrijke richtlijnen niet voldoende om echt jouw lifestyle om te gooien. Voor je het weet slaat de verveling toe en val je terug in oude ongezonde gewoonten. Wat je moet voorkomen, is dat je keer op keer moet bedenken welke stap de volgende is; wat gaan we zo eten en wat gaan we straks trainen? Dit doe je als volgt:

1. Stel realistische doelen voor jezelf >>>

 

Doe dit uiteraard voor de lange termijn (bijv. een jaar), maar met name voor de korte termijn (bijv. de aankomende zes weken).

2. Investeer tijd en energie om de juiste knowhow te verkrijgen >>>

 

Wat is de algemene route die je, gezien jouw uitgangspunt, moet uitstippelen om jouw realistische lange termijn doel te realiseren. En welke stappen moet je de aankomende zes weken zetten om dichterbij te komen?

3. Creëer de benodigde structuur >>>

 

Werk een wekelijkse routine uit volgens welke je gedurende zes weken leeft. Leg deze routine zo veel mogelijk vast in jouw (beroeps)agenda. De routine heeft hoofdzakelijk betrekking op jouw voedingsmanagement en weerstandstraining. Andere lifestyle factoren (inclusief werk gerelateerde zaken) plan je hier omheen.

 

 

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik stel het erg op prijs als je jouw mening en ervaringen met betrekking tot het blogonderwerp wilt delen. Reageer direct op dit blog op de website of via mijn andere social media kanalen. Uiteraard stel ik het erg op prijs wanneer je mij via de social media volgt. Tot de volgende keer!
    

 

Met vriendelijke groet,

 

Robert Schoot, CSCS

NSCA-Certified Strength and Conditioning Specialist, Fitness Trainer en Lifestyle Coach

 

Navigeer hier gemakkelijk naar mijn andere MUST READ TIPS >>>