Iedereen heeft wel momenten waarop hij van een bepaalde routine, gericht op gezonder leven, begint af te dwalen. De reden dat dit gebeurt, heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met een gebrek aan structuur. Vaak is het volgen van een aantal belangrijke richtlijnen niet voldoende om echt jouw leven om te gooien. Voor je het weet slaat de verveling toe en val je terug in oude ongezonde gewoonten. Wat je moet voorkomen, is dat je keer op keer moet bedenken welke stap de volgende is.

1. Stel realistische doelen voor jezelf 

Doe dit uiteraard voor de lange termijn (bijv. een jaar), maar met name voor de korte termijn (bijv. de aankomende zes weken).

2. Investeer tijd en energie om de juiste knowhow te verkrijgen

 

Wat is de algemene route die je, gezien jouw uitgangspunt, moet uitstippelen om jouw realistische lange termijn doel te realiseren. En welke stappen moet je de aankomende zes weken zetten om dichterbij te komen?

 

3. Creëer de benodigde structuur

Werk een wekelijkse routine uit volgens welke je gedurende zes weken leeft. Leg deze routine zo veel mogelijk vast in jouw (beroeps)agenda. De routine heeft hoofdzakelijk betrekking op de stappen die consequent gezet moeten worden. Andere lifestyle factoren (beweging, voeding, et cetera) plan je hier omheen.

 

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Je kunt jouw mening en ervaringen met betrekking tot het blogonderwerp uiteraard delen. Laat hieronder jouw reactie achter of reageer via mijn andere social media kanalen. Uiteraard stel ik het erg op prijs wanneer je mij via de social media volgt. Tot de volgende keer!

  

 

Met vriendelijke groet,

 

Robert Schoot, CSCS NSCA-Certified Strength and Conditioning Specialist, Performance Coach en Personal Trainer in Amsterdam