Als het aankomt op het invullen van de vochtbehoefte is “water drinken” de beste keuze die je kunt maken. Met het oog op het optimaliseren van de vochthuishouding kun je het beste kiezen voor gezuiverd mineraalwater. Enig idee hoeveel water je per dag het beste kunt drinken? Is dat één, twee of misschien wel drie liter? De meeste fitness en wellness professionals schrijven standaard tweeëneenhalf tot drie liter water per dag voor.

 

Hou er rekening mee dat de bovengenoemde standaard een algemene is. Het is niet verstandig om in elke situatie van deze standaard uit te gaan. De vochtbehoefte verschilt namelijk per persoon en van moment tot moment. De hoeveelheid vocht die je nodig hebt, is onder andere afhankelijk van de lichaamsgrootte, de lichaamssamenstelling, de mate van fysieke en mentale inspanningen, het voedselpatroon, de geografische omstandigheden, et cetera.

 

Het in een korte periode overmatig veel water drinken, kan gevaarlijk zijn. Dit heeft te maken met de manier waarop het lichaam tracht om de specifieke osmolariteit in de vloeistofcompartimenten te handhaven. Het gevaar dat je te veel water drinkt wordt echter zeer laag geacht. Wij hebben voor jou een tabel uitgewerkt die je kunt gebruiken om een goede inschatting te maken van jouw benodigde waterinname op een bepaalde dag.

 

De adviestabel voor de dagelijkse waterinname 

 

 

 

 

 

 

 

 

* In de periode tijdens en rondom de menstruatie houden vrouwen vaak een aantal dagen vocht vast. Dit heeft te maken met hormonale schommelingen. Wij schrijven echter voor om gewoon de bovengenoemde richtlijnen aan te houden. Raadpleeg wel altijd eerst de huisarts voordat je veranderingen aanbrengt in jouw sportieve activiteiten- en voedingsprogramma

 

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik stel het erg op prijs als je jouw mening en ervaringen met betrekking tot het blogonderwerp wilt delen. Reageer direct op dit blog op de website of via mijn andere social media kanalen. Uiteraard stel ik het erg op prijs wanneer je mij via de social media volgt. Tot de volgende keer!

 

  

 

Met vriendelijke groet,

Robert Schoot, CSCS

NSCA-Certified Strength and Conditioning Specialist, Performance Coach en Personal Trainer in Amsterdam